Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


HARDELL Technológia

HARDELL érzet:

A HARDELL feltételezi a nyitottságot a mértéktartó műszaki újdonságok iránt és a képességet az álmodozásra. Ez a józan romantika az emberek legtöbbjében - rejtve vagy a mindennapokban is megélve - ősidők óta jelen van. Olyan építési eljárást fejleszteni tehát, ami erre az érzésre épít, eleve sikerre ítéltetett.
Az álmok már az építészek és a mérnökök asztalán tervekké válnak. A tervekből kézzel fogható valóságot pedig a precíz szakkivitelezők formálnak. A HARDELL Házépítési Rendszer fejlesztése ezért nem állt meg a technikai tulajdonságok pusztán elméleti hajszolásánál, hanem gondot visel a teljes építési folyamat kézbentartására.

Időtakarékos megvalósítás:

Az időtakarékos nem jelent feltétlenül “gyorsat”.
Az építés gyorsasága a HARDELL-Ház esetében elsősorban nem a szerelés és a kivitelezés ütemétől függ. Az igazi nehézséget az engedélyeztetés és a finanszírozás megszervezése jelenti, hiszen a hivatalok és bankok ilyen haladós építkezésekre még ügyintézésükkel nem tudtak felzárkózni. A HARDELL Házépítési Rendszer minden körülmények között biztosítani tud egy olyan technológiát, ami szinte teljesen kizárja az építéshelyi rögtönzések lehetőségét, biztonságos és mentes a technológiai várakozási időktől.

Energiatakarékos:

Az energiatakarékosság fogalma sokak számára egyet jelent a jó hőszigeteléssel. Ezen a téren nincs szükség részletes ismertetőre, hiszen a HARDELL Házépítési Rendszer európai mércével mérve is a legjobbak közé tartozik.
Az új hőszigetelési tervezési szabvány szigorú feltételeit már a HARDELL Standard Rendszerváltozat is kiváló színvonalon teljesíti. A HARDELL Plus hőtechnikai teljesítménye már egyenesen irigylésre méltó, a HARDELL Eco pedig megfelel a passzívházakkal szemben támasztott (energetikai szempontból az építőiparban jelenleg legszigorúbb) követelményeknek is.

Kiváló stabilitás:

A HARDELL Házépítési Rendszer gerincét képző jelentős tartószerkezeti tartalékokkal bíró, könnyű, merevített acélváz a szélsőséges statikus és dinamikus terhelések hatására is (beleértve bizonyos erősségű földrengéseket is) tartósan megőrzi állékonyságát.
Az eltérő szerkezeti igénybevételű helyeken lehetőség van - a típus acélszelvények választékán belül - eltérő és megfelelő keresztmetszetű tartók alkalmazására, a szerkezeti logika megsértése nélkül. A jelenleg kifejlesztett, legfeljebb kétszintes épületváz az érvényes ÉMI ÉME engedélyben foglaltakon túl, egyedi tervezéssel magasépítési feladatok számos egyéb területén is sikerrel használható.

Precíz építési rendszer:

A HARDELL Házépítési Rendszer elemeinek gyártósori méretpontossága szinte gépelem minőségű. A szakkivitelezők a rendszergazdától pontos műszaki rajzokat kapnak minden, rendszeresen előforduló szerkezeti csomópontról, szükség esetén a kötőelemek előírt helyének pontos megadásával.

A bemutató az egyes építési fázisokról

Vissza az oldal tetejére!